Receptek Desszertek Sütést igénylő Zöldséges gombakrémleves
Hozzávalók
2 l víz
15 dkg vöröshagyma
2 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
3 darab leveskocka
50 dkg gomba
2 dl főzőtejszín
3 dkg keményítő
Leírás
A hagymát apróra vágjuk, majd olajon megdinszteljük. A megtisztított gombát (kb. 10 fej kivételével) szeletekre vágjuk és rászórjuk a párolt hagymára. Sózzuk, borsozzuk (csak mérsékelten, hiszen a leveskocka is fűszeres), majd puhára pároljuk. Bő 2 liter vízbe tesszük a felkockázott zöldségeket (krumpli, sárgarépa, stb.), beledobjuk a leveskockákat és puhára főzzük a zöldségeket. A párolt gombát turmixgépbe szedjük és annyi zöldségleves levet merünk rá (természetesen a zöldségek nélkül), hogy ellepje a gombát. Ezt, krémes állagúra turmixoljuk. A félretett gombafejeket közben felszeleteljük, kevés olajon megpirítjuk (picit sózzuk). A zöldségleveshez hozzáöntjük az összeturmixolt gombát, a pirított gombaszeleteket, majd a tejszínnel és a keményítővel (amit kevés hideg vízben kevertünk csomómentesre) besűrítjük. A levest felforraljuk. Beleszórjuk a durvára vágott snidlinget/petrezselyemzöldet.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4