Receptek Levesek Zöldborsó és házisajt paradicsom mártásban

Hozzávalók

4 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

150 ml víz

6 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

200 g sajt (házi)

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1,5 kanál citromlé

500 g zöldborsó

1 darab zöldpaprika (csípős)

1 mk gyömbér

1 mk fűszerkeverék (garam masala)

2,5 mk kurkuma

½ mk római kömény (római)

3 dl öt-fűszer keverék

2 kanál ghí (vagy növényi olaj)

1 mk hing (sárga por, kis dobozkában kapható)

Leírás

A házisajtot 1.5 cm-es kockákra vágjuk és a zsiradékban aranybarnára sütjük. Lecsöpögtetjük, majd 2 kávéskanál sóval és 2 kávéskanál kurkumával elkevert savóba áztatjuk. Míg ázik, 2 evőkanál ghít felforrósítunk, és megpirítjuk benne a római köményt, a darált zöldpaprikát és a finomra reszelt friss gyömbért. Mikor a római kömény megbarnult, beleszórjuk a hinget és a maradék kurkumát, majd néhány másodperccel később a zöldborsót is. Felöntjük vízzel, lefedjük, és puhára főzzük a zöldborsót. Hozzáadjuk a meghámozott és apróra vágott paradicsomot és a sajt-kockákat, és további 5 percig főzzük. Közvetlenül tálalás előtt belekeverjük a citromlevet, a maradék sót és a garam masalát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4