Receptek Levesek Zöldbab főzelék hagymával

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 gerezd fokhagyma

4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kanál citromlé

1 pohár 20%-os tejföl

1 csokor petrezselyemzöld

1 csipet ételízesítő

1 kg zöldbab

Leírás

Kevés olajon megpárolom a mirelit, vagy friss, aprított zöldbabot. Teszek alá egy szirom vöröshagymát, 2 gerezd zúzott fokhagymát és apróra vágott petrezselyem zöldjét. Sóval, ételízesítővel, kevés fűszerpaprikával meghintem és annyi vízzel öntöm fel, hogy alig-alig lepje csak el. Ha puhára főtt a bab, teszek a léhez 2 szem mokkacukrot, kevés citrom levét és az egészet behabarom, egy doboz tejföllel, amibe annyi lisztet keverek, hogy kellő sűrűségű legyen a főzelék (kb. 1-1,5 kanál). A habarással kiforralom a főzeléket. Tetszés szerinti feltéttel, vagy feltét nélkül fogyasztható.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4