Receptek Levesek Zellerkrémleves 2
Hozzávalók
1 kanál liszt
2 dl tej
1 dl tejföl
1 mk fehérbors (őrölt)
35 dkg zeller
1 kanál ételízesítő
1 csokor zellerzöld
Leírás
A nagyon gondosan megtisztított zellert kis darabokra vágom, majd annyi vízben, amennyi jól ellepi, puhára főzöm. Ha megfőtt, hagyom kicsit hűlni, ezután pedig a leszűrt zellert turmixgépbe teszem, és kevés hideg vízzel pépesre zúzom. A zellerpépet visszaöntöm a fazékba a főzőlével és a tejjel, meg annyi vízzel, hogy összesen bő 1 liter legyen az összes folyadék. Beleszórom a fűszereket, és felforralom. A tejfölt, a lisztet és 0,5 dl vizet simára keverek, majd behabarom vele a forrásban lévő levest. Állandó keverés közben, jól felforralom. Kevés olajban pirított zsemlekockákkal, csészékben, forrón tálalom.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4