Receptek Levesek Vörösboros, fahéjas szilvaleves

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3,75 dl víz

1 dl tejföl

1 darab fahéj

1 dl vörösbor

1 tk citrom héja (reszelt)

2 kanál citromlé

1 tk fehérbors

1 kg szilva

1,25 dkg nádcukor

Leírás

A szilvákat félbevágom, majd kimagozom. A cukrot, egy lábosban picit karamellizálom, majd felöntöttem fél deci vízzel és hagyom sziruposodni, egy picit. Utána beleforgatom a szilvákat, pár percig így kevergetem, forgatom a szirupban a gyümölcsöt, majd felöntöm a maradék deci vízzel. Sózom, borsozom, belekeverem a fahéjat és közepesen erős lángon, felforralom. Hozzáadom a bort is és ha megjelennek az első buborékok, a citromlével/héjjal ízesítem, majd közepes lángra veszem és addig főzöm, míg a szilvák meg nem puhulnak (kb. 25-30 perc). Ha a szilva húsa kompót állagú lesz, jók vagyunk. Ezután, utolsó lépésként, a tejfölt keverjük krémesre, egy tálban. Egy merőkanállal, apránként merjünk a tejfölhöz a forró levesből és folyamatosan keverjük. Keverintek-kavarintok rajta egyet-kettőt, megkóstolom, esetleg egy kis őrölt fahéjjal még megszórom és készen is vagyunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4