Receptek Desszertek Sütést igénylő Vegyes gyümölcsös cékla lekvár

Hozzávalók

30 dkg cukor

70 dkg cékla

50 dkg alma

1 darab ananász

1 csomag dzsemfix

Leírás

Az almát és a céklát megpucoljuk, kb. 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Az ananász szintén apró kockákra vágjuk, ha konzerv ananászt használunk, akkor lecsepegtetjük, majd ezután vágjuk apró kockákra. Akár pürésíthetjük is, ha úgy szeretnénk. A gyümölcsöket és a cukrot, valamint a dzsemfixet főzőedénybe tesszük és felforraljuk, állandó kevergetés mellett. Továbbra is kevergetve, 3-4 percig főzzük, zubogva. Ha esetleg hab képződne a tetején, azt szűrővel eltávolítjuk. A kifertőtlenített és még forró üvegekbe töltjük a lekvárt, majd a fertőtlenített befőttesüveg fedőkkel lezárjuk. Pár percre fejre állítjuk, majd száraz dunsztba téve, hűlni hagyjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4