Vegetáriánus hamburger
Hozzávalók
2 csésze borsó
140 g kelkáposzta
200 g brokkoli
1 szál zeller
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csésze zabpehely
1 csésze zsemlemorzsa
1 csésze dió
1 tk provence-i fűszerkeverék
2 tk szójaszósz
1 tk mustár
1 l víz
2 csipet só és bors
1 kanál olívaolaj
4 darab hamburger buci
4 levél saláta
A töltelékhez
1 darab padlizsán
1 darab pirospaprika
A szószhoz
8 kanál majonéz
6 darab szárított paradicsom
Elkészítés
1
Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a kelkáposztát, majd két perc múlva a borsót is. Főzzük öt percig, majd adjuk hozzá a brokkolit és főzzük újabb két percig.
2
Hagyjuk kihűlni és tegyük egy tálba az apróra vágott zellerrel együtt.
3
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is.
4
Keverjük össze a zabpelyhet, zsemlemorzsát, őrölt diót és a hagymát a zöldségekkel. Ízesítsük fűszerkeverékkel, szójaszósszal mustárral és sóval.
5
A keverékből készítsünk 4 darab burgert.
6
Vágjuk apró darabokra a paradicsomot és keverjük össze a majonézzel.
7
Szeleteljük fel a padlizsánt és a paprikát, majd pirítsuk őket 3-4 percig olívaolajban.
8
Vágjuk félbe a zsemléket és mindkét felét kenjük meg a paradicsomos majonézzel. Ezután töltsük meg a salátával, padlizsánnal, borssal, végül tegyük rá a buci tetejét. Szúrjunk a közepébe egy pálcikát.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4