Vegetáriánus hamburger

Hozzávalók

2 csésze borsó

140 g kelkáposzta

200 g brokkoli

1 szál zeller

1 fej hagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csésze zabpehely

1 csésze zsemlemorzsa

1 csésze dió

1 tk provence-i fűszerkeverék

2 tk szójaszósz

1 tk mustár

1 l víz

2 csipet só és bors

1 kanál olívaolaj

4 darab hamburger buci

4 levél saláta

A töltelékhez

1 darab padlizsán

1 darab pirospaprika

A szószhoz

8 kanál majonéz

6 darab szárított paradicsom

Elkészítés

1

Forraljuk fel a vizet, tegyük bele a kelkáposztát, majd két perc múlva a borsót is. Főzzük öt percig, majd adjuk hozzá a brokkolit és főzzük újabb két percig.

2

Hagyjuk kihűlni és tegyük egy tálba az apróra vágott zellerrel együtt.

3

Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kis olívaolajat és pirítsuk üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is.

4

Keverjük össze a zabpelyhet, zsemlemorzsát, őrölt diót és a hagymát a zöldségekkel. Ízesítsük fűszerkeverékkel, szójaszósszal mustárral és sóval.

5

A keverékből készítsünk 4 darab burgert.

6

Vágjuk apró darabokra a paradicsomot és keverjük össze a majonézzel.

7

Szeleteljük fel a padlizsánt és a paprikát, majd pirítsuk őket 3-4 percig olívaolajban.

8

Vágjuk félbe a zsemléket és mindkét felét kenjük meg a paradicsomos majonézzel. Ezután töltsük meg a salátával, padlizsánnal, borssal, végül tegyük rá a buci tetejét. Szúrjunk a közepébe egy pálcikát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4