Receptek Főételek Vegetáriánus francia burgonya

Hozzávalók

500 g burgonya

500 g édesburgonya

500 g cukkini

500 ml tejföl

4 darab tojás

2 fej vöröshagyma

3 gerezd fokhagyma

1 kevés mustár

1 kevés őrölt fekete bors

1 kevés metélőhagyma

1 kevés friss petrezselyem

1 csipet kurkuma

1 kevés tengeri só

1 kevés olívaolaj (vagy vaj)

Leírás

Elkészítés előtt mindig alaposan tisztítsuk meg a burgonyát. A burgonya héja rendkívül sok béta-karotint és rostot tartalmaz. A sütés a keményítőt cukrokká alakítja, így a burgonya édesebbé válik. A burgonyát csak főzés előtt szeleteljük, különben sok értékes tápanyagot veszítünk el, különösen a C-vitamint. Ugyanez igaz az egész tisztított burgonyára: ne hagyjuk hosszú ideig vízben ázni. Azonban ha az újburgonyát először sós vízbe áztatjuk, könnyebben tisztítható.


Ha a hagyományos összetevőket, például a szalonnát vagy a kolbászt zsírokkal és cukkinivel helyettesítjük, ízletes vegetáriánus alternatívát kapunk a francia burgonyára. Ne habozzunk kísérletezni és felhasználni egy kis padlizsánt, csicsókát, spenótot, parmezánt vagy mozzarellát, és tavasszal adjunk hozzá újhagymát is.

Próbáljuk ki a fahéjas burgonyalevest is!

Elkészítés

1

Alaposan tisztítsuk meg a burgonyákat. Mossuk meg az édesburgonyát és a cukkinit, hagyjuk rajta a héját. Vágjuk vékony karikákra, így szép ropogósra sülnek majd.

2

A hagymát finomra vágjuk, és rövid ideig sütjük olívaolajban. Hagyjuk lehűlni, később adjuk hozzá a krémes keverékhez.

3

Keverjük össze a tejfölt a tojásokkal egy tálban, ízesítsük kurkumával, borssal, mustárral, friss petrezselyemmel és metélőhagymával. Adjunk hozzá tengeri sót, fokhagymát, valamint a kihűlt hagymát.

4

Kenjünk ki egy tepsit vajjal vagy olívaolajjal, tegyük bele a burgonyát, az édesburgonyát és a cukkinit. A francia burgonya utolsó rétegeként használjuk a krémes keveréket. Óvatosan rázzuk meg az edényt, hogy a krémkeverék alulra kerüljön, és így szép aranybarnára süljön.

5

Süssük kb. 40 percig légkeveréses sütőben 160 °C-on, vagy a hagyományos sütőnél 190 °C-on. Az utolsó 10 percben kapcsolja be a grillező programot, hogy a burgonya gyönyörű aranybarnára süljön.

6

Tálaljuk friss petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4