Receptek Főételek Vegán szeletek salátával és chilis tahini szósszal

Hozzávalók

200 g Tesco Plant Chef szója- és búzafehérje szeletek
100 g madársaláta
60 g rukkola
200 g brokkoli (vad)
4 darab bébicékla
4 darab sárga bébicékla
1 szál csemege hagyma
½ darab gránátalma
1 kanál olívaolaj
víz (a brokkoli párolásához (kb. 400 ml)
Mártás
30 g tahini (szezámpaszta)
1 tk víz
½ tk őrölt chilipaprika
1 csipet édes, őrölt füstölt paprika
1 csipet fokhagymapor
1 csipet

Elkészítés

1

Forraljuk fel a vizet egy kétrészes párolóedényben. A brokkolit szedjük szét kisebb rózsákra. Helyezzük az edény szűrőjébe (párolóedény híján használhatunk sima fém tésztaszűrőt), majd fedő alatt pároljuk a brokkolit legalább 8 percig. Tegyük félre, és hagyjuk kihűlni.

2

A Tesco Plant Chef vegán szeleteket készítsük el a csomagoláson található utasítások szerint.

3

Mossuk meg a sárga és vörös bébicéklát, a hagymát, a madársalátát és a rukkolát, majd itassuk fel róluk a nedvességet papírtörlő segítségével. Tegyük egy tálba a rukkolát és a madársalátát, valamint a vékony szeletekre vágott bébicéklát. Adjuk a rukkolához és a madársalátához. Szórjuk bele a gránátalmamagokat és az apróra vágott hagymát is. Öntsünk rá olívaolajat, majd keverjük össze.

4

Keverjünk össze egy kis tálban tahinit, egy teáskanál vizet, őrölt chilipaprikát, füstölt paprikát, fokhagymaport és sót.

5

Osszuk el a salátát két tányérra, tegyük rá a vegetáriánus steaket, és öntsük a tetejére a chilis tahini szószt.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4