Receptek Főételek Vegán rizottó sült zöldségekkel

Hozzávalók

1 olívaolaj

300 g koktélparadicsom

2 darab pirospaprika

1 darab cukkini (nagyobb méretű)

2 csipet só és bors

A rizottóhoz

1 kanál olívaolaj

1 darab vöröshagyma (nagyobb méretű)

3 gerezd fokhagyma

225 g rizs

1 kanál balzsamecet

250 ml paradicsompüré

250 ml Zöldséges húslevesalap

6 darab szárított paradicsom

3 darab babérlevél

2 csipet só és bors

Elkészítés

 alt=
1

Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Oszlassunk el olajat egy tepsin. Vágjuk apróra a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, majd tegyük az egészet a tepsire. Süssük 30 percig.

 alt=
2

Öntsünk olívaolajat egy serpenyőbe, pároljuk benne üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát és süssük egy percig.

 alt=
3

Öntsük össze a rizzsel és a balzsamecettel.

 alt=
4

Adjuk hozzá a paradicsompüré és a levesalap felét, keverjük össze, hagyjuk, hogy kicsit összeálljon a rizzsel, majd öntsük bele a többit is. Főzzük kis lángon.

 alt=
5

20 perc után adjuk hozzá a szárított paradicsomot és a sült zöldségeket. Ha szükséges, öntsünk még bele rizset vagy levesalapot. Végül ízesítsük bazsalikommal, sóval, borssal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4