Receptek Főételek Hal Vajon sült pisztráng sütőtökpürével

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab citrom
1 dl tejszín
kg sütőtök
10 dkg vaj
4 darab pisztráng
1 marék zsálya

Leírás

A sütőtököt félbe vágjuk, és kimagozzuk. Tepsibe rakjuk, megszórjuk sóval, és meglocsoljuk olívaolajjal. Előmelegített sütőben megsütjük. Ha megsült, kikaparjuk a belsejét, a héjából. A pisztrángokat megsózzuk, alaposan. Reszelünk rá citromhéjat, és beledörzsöljük. A halak belsejét megtömjük zsályával. A serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és a vajat, majd belerakjuk a fűszerezett pisztrángokat. 6-8 perc alatt, megsütjük őket. Közben, a sült tököt pürésítjük, és vajjal, valamint tejszínnel kihabosítjuk. Tálaláskor, a hal mellé kanalazzuk a tökpürét.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4