Receptek Főételek Hal Vajas citromos lazac

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

30 dkg liszt

1 kanál finomliszt

15 dkg vaj

3 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 darab citrom

4 dl tejszín

1 csipet szódabikarbóna

30 dkg héjában főtt burgonya

1 kanál kapor

80 dkg lazac

Leírás

A burgonyát lereszeljük és összekeverjük a liszttel, szódabikarbónával, tejszínnel. Sóval, borssal ízesítjük. Ha összeállt a tészta, forró olajba szaggatjuk bele, és közepesen lángos megsütjük. A vajat habzásig hevítjük, majd beleszórjuk a kaprot és a lisztet. Felengedjük tejszínnel, és kiforraljuk, közben ízesítjük. A lazacot sózzuk, és citromlével bedörzsöljük. Serpenyőben felmelegítjük a vajat, rakunk bele citromkarikákat és belefektetjük a lazacszeleteket. 4-5 perc alatt megsütjük a halszeleteket. Tálaláskor a tányérra öntünk a mártásból, rárakjuk a fánkokat és a mellé rakjuk a sült lazacszeletet.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4