Hozzávalók

40 dkg liszt

1 dl tej

1 kk sütőpor

1 csomag vaníliás cukor (+1 cs. a töltelékhez)

20 dkg vaj

1 darab tojás sárgája (+3 db sárgája a töltelékhez)

10 dkg porcukor (+25 dkg a töltelékhez)

1 darab citrom héja

50 dkg tehéntúró (a töltelékhez)

4 darab tojásfehérje (a töltelékhez)

1 kevés baracklekvár (a töltelékhez)

Leírás

A tészta elkészítése: A tészta hozzávalóit (a tejen kívül) összegyúrjuk. Ha nem állna össze a tészta, nagyon óvatosan, egy kis tejet gyúrunk bele, de tényleg szinte cseppenként. A tésztának nem szabad ragacsossá válnia. Inkább kemény legyen, mint puha. Az összegyúrt  tésztát, egy órára hűtőgépbe tesszük. A töltelék elkészítése: Az áttört túrót összekeverjük a cukorral, a tojássárgákkal és a vaníliás cukorral. Ezután beleforgatjuk a négy tojásfehérjéből vert kemény habot. A sütemény összeállítása: A tésztát kétfelé osztjuk. Mindkettőt kinyújtjuk és az első lapot belerakjuk a tepsibe úgy, hogy befedje a tepsi alját. Erre ráterítjük a tölteléket. Erre rakjuk a tészta másik felét. A süteményt 200 fokos sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4