Receptek Desszertek Sütés nélküli Túrós krémes sütés nélkül
Hozzávalók
8 dl tej (3. réteg)
2 csomag vaníliás cukor (2.réteg)
20 dkg cukor (2.réteg)
10 dkg vaj (1.réteg)
2 dl tejszín (2.réteg)
10 dkg porcukor (1.réteg)
½ tasak zselatin (4. réteg)
5 dkg kakaópor
½ darab citrom héja (2.réteg)
50 dkg tehéntúró (2.réteg)
½ tasak zselatinfix (2.réteg)
1 kanál rum (1.réteg)
50 dkg darált keksz (1.réteg)
5 kanál hideg tej (1.réteg)
4 dl növényi tejszín (4. réteg)
3 csomag krémpor (3. réteg)
Leírás
A darált kekszet összegyúrjuk a vajjal, cukorral, rummal és egy kevés tejjel (csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen). Egy nagyobb (25 x 35 cm), magas falú tepsibe, egy kevés darált kekszet szórunk, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodjuk a keksztésztát. A túrót villával összetörjük, összekeverjük a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel, amihez miután félig felverünk, hozzáadjuk a 1/2 csomag zselatinfixet, és tovább verjük kemény habbá, majd rásimítjuk a keksztésztára. Az Aranka krémport a tejjel jó sokáig keverjük. Minél tovább keverjük, annál keményebb krém lesz belőle. Ezt rásimítjuk a túrókrémre. A tejszínt felverjük a porcukorral és a zselatinfix másik felével. Ezt rákenjük a vaníliás krémre, de nyomózsákba téve, díszíthetjük is a tetejét. A tetejére cukrozott kakaóport (instant), vagy reszelt csokoládét szórunk. Tálalásig hűtőbe tesszük, hogy jól lehűljön, majd szeleteljük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4