Receptek Desszertek Sütést igénylő Túrós gombóc eperöntettel

Hozzávalók

2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 darab Tesco Finest friss tojás

25 dkg tehéntúró (zsírszegény)

4 kanál búzadara

Leírás

Egy nagyobb fazékban vizet forralunk, egy csipetnyi sóval. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a kissé felvert tojást, a búzadarát és egy csipet sót. A masszát körülbelül 10 percig hagyjuk pihenni, hogy a búzadara kissé megdagadjon. Ha a légiesen könnyű, lágy gombócot kedveled, akkor a tojásfehérjét verd fel és úgy add a túróhoz. Amikor felforrt a víz és lejárt a pihentetési idő, nedves kézzel, golflabda méretű gombócokat formálunk és óvatosan a lobogó vízbe helyezzük őket. Körülbelül tíz percig főzzük. Akkor jók a gombócok, ha feljönnek a víz tetejére. Ekkor, szűrő segítségével kivesszük őket a vízből, folyó hideg víz alá tartjuk kicsit, hogy szilárduljanak. Nem forgatjuk bele semmibe, hanem eperöntettel öntjük le.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4