Receptek Levesek Túrós batyu
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
3 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
50 dkg finomliszt
1 kanál tejföl
2 darab tojás sárgája
4 kanál kristálycukor
7,5 dkg margarin
1,8 dkg élesztő
1 darab citrom héja
5 dkg mazsola
25 dkg tehéntúró
1 kanál búzadara
Leírás
Kevés, langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, amibe egy teáskanálnyi cukrot tettünk. Közben átszitáljuk a lisztet, sóval, cukorral ízesítjük és elmorzsoljuk benne a margarint. Közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük a maradék tejet, a tojások sárgáját és a felfuttatott élesztőt. Alaposan átdagasztjuk és letakarva, 1 órán keresztül, langyos helyen kelni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. A túrót burgonyanyomón, vagy szitán áttörjük és a hozzávalókkal alaposan kidolgozzuk. A megkelt tésztát lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, 1 cm vastagra nyújtjuk, majd 10 x 10 cm-es kockákra vágjuk, közepébe túrótölteléket rakunk. Szemben lévő két-két csücskét összecsípjük, tojásfehérjével megkenjük és letakarva, 1/2 óráig kelni hagyjuk. Közben a sütőt 180-fokra előmelegítjük, mire letelik a 1/2 óra, a sütőnk is kellőképpen felmelegedik. Kb. 20 perc alatt, aranybarnára sütjük. Fogyasztás előtt porcukorral megszórjuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4