Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só (a tésztához)
1 csipet sütőpor (a tésztához)
10 dkg cukor
50 dkg túró
2 darab tojás sárgája (+2 db a tésztához)
20 kanál porcukor (a tésztához)
4 darab babapiskóta
1 darab citrom héja
1 kanál 20%-os tejföl (a tésztához)
40 dkg Rama (a tésztához)
1 doboz barack befőtt
1 csomag pudingpor
60 dkg átszitált liszt (a tésztához)
Leírás
A tésztához, a sütőporral elkevert lisztben a margarint szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval rugalmas tésztát gyúrunk, majd letakarva pihentetjük, ameddig a tölteléket elkészítjük. A krémtúrót keverőtálban kikeverjük a cukorral, a tojások sárgájával, a pudingporral, 2 reszelt babapiskótával, a citromhéjjal és a mazsolával. A barackok héját lehúzzuk, kimagozzuk és kis kockákra daraboljuk. A 4 tojás fehérjét 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük. A túróhoz keverjük két részletben, finoman a kemény habot, végül beleforgatjuk a barackot. A tésztát felezzük, egyik felét lisztezett felületen, előre kikent, közepes tepsibe nyújtjuk. Ráreszelünk 2 db babapiskótát és elsimítjuk rajta a tölteléket. A másik tésztalapot is kinyújtjuk, majd sodrófára tekerve, a töltelékre görgetjük. Tetejét villával sűrűn megszurkáljuk és előmelegített, 190 fokos sütőben, kb. 30-35 perc alatt, enyhe pirulásig sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4