Receptek Desszertek Sütést igénylő Túrófánk narancsmártással

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

2 kanál liszt

5 kanál cukor

4 kanál tejföl

5 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

25 dkg túró

3 kanál porcukor

1 csipet szódabikarbóna

4 darab narancs

25 dkg átszitált liszt

Leírás

A narancsokat meghámozzuk, és a narancshéjakat felaprítjuk. A cukrot karamellizáljuk, és rászórjuk a narancshéjat, összepirítjuk, majd felengedjük vízzel. Közben a túrót kicsit áttörjük, és hozzáadjuk a liszthez. Adunk hozzá egy csipetnyi szódabikarbónát és annyi tejfölt, amennyit felvesz a tészta, majd beleszitálhatjuk a porcukrot is. Dolgozzuk össze a tésztát. Ha összeállt a tészta, rakjuk félre és pihentessük. Vágjuk fel a narancs húsát, és rakjuk bele a mártás alapba. Melegítsük fel, egy serpenyőben az olajat. Szaggassuk bele kanállal, vagy fagyis-kanállal az olajba a fánktésztát, és süssük meg, kb.160 fokos olajban, aranysárgára, majd szedjük ki, papírkéztörlőre. A mártást turmixoljuk le, és sűrítsük kevés liszttel. Forraljuk ki, és már tálalhatjuk is a desszertet. Kevés mártást öntsünk a tányérra, majd rakjuk rá a fánkokat, és szórjuk meg porcukorral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4