Receptek Levesek Töltött padlizsán baconnel

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 kanál liszt

3 gerezd fokhagyma

4 darab Tesco Finest San Marzano paradicsom

2 kanál Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj

4 szelet mozzarella (füstölt)

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej lilahagyma

1 darab cukkini

2 darab padlizsán

4 szelet bacon szalonna (sovány)

2 dl főzőtejszín

40 dkg marhahús

Leírás

A padlizsánt félbevágjuk, kivágjuk a közepüket, majd kis talpat vágunk nekik. Serpenyőben kissé megpirítjuk őket. A kivágott padlizsánbelsőt felkockázzuk és egy tálba tesszük. A cukkinit is felaprítjuk, majd a padlizsánbélhez adjuk. A lila hagymát felaprítjuk, kevés olívaolajon megpirítjuk A húst a pirított hagymára tesszük és megpirítjuk rajta. Sózzuk, őrölt fehérborssal, ízlés szerint fűszerezzük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a fokhagymát. Ízlés szerint utánízesítjük, sózzuk, borsozzuk. Egy púpozott evőkanál liszttel összekeverjük, rápirítunk, majd főzőtejszínnel felöntjük. Betöltjük a fél padlizsánokat a töltelékkel, majd bacont terítünk rájuk. Paradicsomot szeletelünk a tetejükre és szeletelt füstölt mozzarellával beterítjük. 200 °C-on, légkeverés nélkül sütjük, kb. 50 percen át.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4