Hozzávalók

2 kanál finomliszt
3 dl tej
2 dl tejföl
10 dkg trappista sajt
5 dkg vaj
15 dkg trappista sajt
10 dkg szalonna
1 kg karfiol
20 dkg juhtúró

Leírás

Sós vízben megfőzzük a karfiolt, kiemeljük a vízből, hűlni hagyjuk. (Régebben egyben főztem meg a fejet, és kihűlés után felszeltem, de jobb rózsáira szedve főzni.) Míg a karfiol hűl, a juhtúrót összekeverjük a tejföllel. A körülbelül azonos méretű, szép karfiolrózsákból kört formálunk a tepsi közepén, a kör közepét kitöltjük a kevésbé szép (apróbb) rózsákkal. Vékonyra szelt angolszalonnával borítjuk, majd a tejfölös juhtúró kétharmadát rátesszük. Megint egy kört rakunk a szép rózsákból, szűkebbet, mint az alsó kör (visszaépítjük a karfiolfejet), kitöltjük a kör közepét, és megint szalonnát rétegezünk, rámerjük a maradék tejfölös juhtúrót. A maradék karfiolból befejezzük a fej felépítését. A vajból, a liszttel világos rántást készítünk, felöntjük a tejjel és a kis rugóssal szaporán kevergetve felfűzzük. Sózzuk, a lángról levéve hozzáadjuk a sajtot, és az egészet a karfiolra öntjük. Megszórjuk sajttal. Forró sütőbe téve, közepes lángon, pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4