Receptek Főételek Húsos ételek Hagyományos töltött káposzta recept nem csak Karácsonyra

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
1 darab vöröshagyma
4 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
20 dkg rizs
1 pohár tejföl
1 fej káposzta
1 doboz sűrített paradicsom konzerv
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kg darált marhahús
1 kg savanyú káposzta
4 gerezd fokhagyma

Leírás

Ez az egyszerű és ízletes recept lépésről lépésre segít elkészíteni a tökéletes karácsonyi töltött káposztát, hogy az ünnepi asztalra egy igazi magyar klasszikust varázsolhass!

Elkészítés

1

A vöröshagymát aprítsd fel finomra. Hevítsd fel az étolajat egy serpenyőben, majd add hozzá az apróra vágott hagymát, és dinszteld üvegesre.

2

Szórd bele a pirospaprikát, alaposan forgasd össze, majd az egészet keverd a darált húshoz.

3

Add hozzá a megtisztított rizst is - nem kell megfőzni -, és sóval, borssal ízesítsd, ízlésed szerint.

4

2 tojást üss rá, és keverd össze. Ez segít abban, hogy a töltelék megfelelően összetapadjon.

5

A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor elkészült, hagyd lecsöpögni a káposztát, és válaszd le a leveleket.

6

Minden káposztalevél közepébe tegyél egy adag húsos-rizses tölteléket, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon ki belőle.

7

Egy nagy fazék aljára terítsd szét a savanyú káposztát, hogy a töltött káposzta íze még gazdagabb legyen. Helyezd a töltött káposztákat szorosan egymás mellé a savanyú káposztára.

8

Önts annyi vizet a fazékba, amennyi épp ellepi a káposztákat. Amikor a víz elkezd gyöngyözni, öntsd rá a sűrített paradicsomot, és egészen addig főzd, míg a töltelék elkészül benne. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy kiveszel egyet a tetejéről, és megkóstolod.

9

Végül tejföllel leöntve tálald. Ha nagyon szereted a hagymát, akár azzal is díszítheted.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4