Receptek Főételek Húsos ételek Töltött húsos padlizsán

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

5 gerezd fokhagyma

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 fej hagyma

1 csipet őrölt fahéj

1 csipet kakukkfű

10 dkg rizs

1 darab padlizsán

20 dkg reszelt sajt

1 tk pirospaprika

30 dkg darált hús

1 csipet római kömény

Leírás

A padlizsánokat hosszában félbevágom, a feleket kivájom úgy, hogy kb. egy centi vastag fala maradjon. A kivett padlizsánhúst felaprítom, tálba teszem, megsózom, majd félreteszem. A fél padlizsánokat szintén besózom és félreteszem, amíg a tölteléket elkészítem. Ehhez a rizst megfőzöm. A hagymát felaprítom, a fokhagymát apróra vágom. Lábosban olajat hevítek, rádobom a hagymát, kissé sózom, majd párolni kezdem. Amikor a hagyma üveges, hozzáadom a levétől lecsepegtetett padlizsánhúst és a fokhagymát, fűszerezem római köménnyel és 3-4 percig pirítom. Ekkor hozzáadom a darált húst és erős lángon pirítom tovább. Fahéjjal, kakukkfűvel, sóval és borssal ízesítem, a levét egészen elforralom. A két paradicsomot felkockázom és a raguhoz adom. Amikor kissé levet enged, hozzáadok egy teáskanál pirospaprikát, a felhasznált fűszerekkel utánízesítem, ha kell. Leveszem a tűzről, belekeverem a főtt rizst és kissé hűlni hagyom (5-10 perc). Ekkor belekeverek 5 dkg reszelt sajtot. A padlizsánfeleket kiöblítem, szárazra törlöm és megtöltöm a rizses-húsos masszával. A tetejüket megszórom a maradék sajttal. Előmelegített sütőben, 180 fokon, kb. 45 percig sütöm, majd jéghideg joghurttal forrón, vagy langyosan tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4