Hozzávalók
2 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás
3 dl tej
1 dl tejföl
10 dkg vaj
2 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
20 dkg rizs
50 dkg darált hús
3 kanál átszitált liszt
20 darab szőlőlevél
Leírás
A zsenge szőlőleveleket jól megmossuk, leforrázzuk és leszűrjük. A rizst egy kevés zsíron átfuttatva, félig megpároljuk, majd összekeverjük a darált sertéshússal és a zsírban üvegesre párolt hagymával. Beleöntjük az egész tojást, megsózzuk, egy csipet törött borssal ízesítjük és megtöltjük vele a szőlőleveleket úgy, ahogy a töltött káposztát szoktuk. A kis töltelékeket egy lábosba egymás mellé rakjuk, annyi vizet vagy csontlevet öntünk rá, amennyi félig ellepi és kis lángon, puhára pároljuk. A vajat habzásig hevítjük, megszórjuk liszttel és felengedjük tejjel. Kiforraljuk és tejföllel elkeverjük. Végül sózzuk, borsozzuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4