Receptek Saláták Tökmagvas pogácsa
Hozzávalók
2 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 darab Tesco Finest friss tojás (a tetejére, kissé sózva, felverve)
50 dkg liszt
2 dl tej
1 mk cukor
1,5 dl tejföl
20 dkg sajt (+ 3 dkg a tetejére)
20 dkg vaj
1 darab tojás sárgája
½ kocka élesztő
10 dkg tökmag (natúr, + 3 dkg a tetejére)
Leírás
Az élesztőt a langyos tejbe morzsoljuk, beleszórjuk a cukrot és langyos helyen felfuttatjuk (állni hagyjuk, amíg a tetején halványbarna, vastag hab keletkezik). A vajat belemorzsoljuk a lisztbe, beleöntjük a tojássárgáját, a sót, a tejfölt, az élesztős tejet, majd összegyúrjuk. A tésztát egy meglisztezett deszkára borítjuk és kinyújtjuk, kb. 1 centi vastagra. Megszórjuk a reszelt sajt és a tökmag egyharmadával, aztán összehajtogatjuk (behajtjuk a tészta bal szélét középre, ráhajtjuk a jobb szélét, aztán a tetejét középre, majd rá az alját). Az összehajtogatott tésztát 10-15 percig, letakarva pihentetjük. Ezután megint kinyújtjuk, megszórjuk a maradék sajt és tökmag felével és ismét összehajtogatjuk, majd ismét pihentetjük. Ezt a nyújtást, sajtozást, tökmagozást, hajtogatást, pihentetést még kétszer megismételjük. A harmadik pihentetés után, újra kinyújtjuk a tésztát egy-másfél centi vastagra. A tészta tetejét megkenjük a felvert, sós tojással, megszórjuk reszelt sajttal és tökmaggal. A tészta feléből, pici pogácsaszaggatóval pogácsákat szaggatunk, a másik feléből késsel, egy centi széles és tíz centi hosszú rudakat vágunk. A pogácsaszaggatás után megmaradó tésztát pedig újra összegyúrjuk és pereceket sodrunk belőle. A pogácsák tetejére megy egy villával felvert, kissé megsózott tojás, 3 dkg reszelt sajt, 3 dkg tökmag.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4