Receptek Desszertek Sütést igénylő Tökmagos-túrós pogácsa

Hozzávalók

1 kk tengeri só
1 kg finomliszt
1 kk kristálycukor
1 pohár tejföl
15 dkg trappista sajt
25 dkg margarin
5 dkg élesztő
1 darab tojás
2 kanál tökmag
25 dkg kecsketúró

Leírás

1 kis pohár tejfölt, 1 kiskanál cukorral meglangyosítunk és belemorzsolunk 5 dkg élesztőt. Míg fut, a kiló lisztet, 25 dkg margarinnal, 1 kávéskanál sóval elmorzsolunk és belereszelünk 25 dkg trappista sajtot. Ezzel is elmorzsoljuk, majd a közepébe fészket készítünk. Beleteszünk 1 tojássárgát, 25 dkg túrót és a megfuttatott élesztőt. Összegyúrjuk, nem kell sem hajtogatni, sem keleszteni. Kisujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük tojásfehérjével, reszelünk rá sajtot és megszórjuk tökmaggal. Apróra szaggatjuk, forró sütőben sütjük. Ha nincs túrónk, a pogácsa puha marad másnap is, ha a tésztába 25 dkg tört, főtt krumplit gyúrunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4