Receptek Előételek Meleg előételek Toast buggyantott tojással

Hozzávalók

2 darab tojás
2 l víz
50 milliliter ecet
2 szelet sonka
2 kanál majonéz
1 darab zsemle
1 darab paradicsom
1 kevés rukkola
1 kevés vaj
1 kevés
1 kevés őrölt fekete bors (őrölt)

Elkészítés

1

Vágjuk félbe a zsemlét és pirítsuk meg.

2

Mossuk meg a paradicsomot, majd vágjuk nagyobb szeletekre.

3

Mossuk és szárítsuk meg a rukkolát.

4

Kenjük meg a zsemlét vajjal, majd tegyünk rá egy szelet paradicsomot, sonkát és egy kis rukkolát.

5

Készítsük el a buggyantott tojást: Forraljunk vizet, tegyünk bele egy kis ecetet. Amikor felforrt, vegyük lejjebb a hőmérsékletet.

6

Törjük fel egyenként a tojásokat.

7

Kavarjuk meg a vizet, majd az örvény közepébe óvatosan öntsük bele a tojást és főzzük 5 percig.

8

Vegyük ki a tojást, töröljük meg egy kendővel óvatosan és tegyük a zsemlére. Ismételjük meg a folyamatot a második tojással is.

9

Tálaljuk majonézzel vagy hollandi mártással.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4