Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest friss tojás
52 dkg liszt (+12 dkg)
1 pohár tejföl
5 darab alma (reszelve, töltelékhez)
5 dkg porcukor (töltelékhez)
1 csipet őrölt fahéj (töltelékhez)
12 dkg zsír
1 csipet szegfűszeg (töltelékhez)
10 dkg darált dió (töltelékhez)
Leírás
A lisztet, tojást és tejfölt, jó alaposan összedolgozzuk, jól átgyúrjuk. Kinyújtjuk jó vékonyra. A 12 dkg zsírt, kissé megolvasztjuk, majd 12 dkg liszttel összekeverjük. Ezt rákenjük a kinyújtott tésztára, majd feltekerjük. Négy részre vágjuk és 1 órát pihentetjük. Ekkor vagy elkészítjük, vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük, vagy lefagyasztjuk. Készítéskor, tepsi hosszúságú téglalapokat nyújtunk belőle. Megkenjük olajjal. Közepébe halmozzuk a tölteléket, két oldalról ráhajtjuk a tésztát és visszahajtjuk a találkozást. Akár fel is tekerhetjük. Lényeg az, hogy az illeszkedésre fektessük rá a tepsiben, így nem nyílik szét. A tepsibe sütőpapírt helyezünk, erre jöhetnek a tekercsek. Mindegyik tetejét megkenjük olajjal, vagy zsírral. Forró sütőben, pirosra sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4