Receptek Főételek Húsos ételek Thai kesudiós csirkemell

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg csirkemell
1 marék kesudió
1 darab sütőtök
2 marék bébispenót
1 doboz kókusztej
1 marék friss bazsalikom

Leírás

A csirkemellet kis darabokra vágjuk és összekeverjük a curry pasztával. Félretesszük. A wokba 1 ek olajat öntünk, felhevítjük, majd rádobjuk a kis kockára vágott, megtisztított sütőtököt. 7-8 percig pirítjuk, amíg megpuhul. Kiszedjük a sütőtököt és további 2 ek olajat öntünk a wokba. Kb. 5 perc alatt megpirítjuk benne a csirkefalatokat. Visszatesszük a sütőtököt és felöntjük kókusztejjel. Addig forraljuk, amíg a csirke puhára fő. Beletesszük a bébispenótot és épp csak addig hagyjuk a tűzön a wokot, amíg a spenót összeesik. Lehúzzuk a tűzről, hozzákeverjük a száraz serpenyőben megpirított kesudiót. Sózzuk, beleszórjuk az összetépkedett bazsalikomot. Jázminrizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4