Receptek Főételek Húsos ételek Tepsis krumpli gazdagon

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab paradicsom
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab zöldpaprika
10 dkg vöröshagyma
1 pohár tejföl
10 dkg trappista sajt
10 szelet bacon szalonna
10 dkg parasztkolbász
1 marék friss bazsalikom
10 dkg tepertő

Leírás

A karikákra vágott krumplit egy kizsírozott tepsibe teszem, erre jöhet töpörtőmaradék, kolbászdarabkák, hurka (vagy épp amit találunk otthon). A húsféleség tetejére, bőven teszek karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot (télen lecsót). Ezt egy újabb sor krumpliréteg követi (közé tépkedhetünk bazsalikomot). Leöntöm a kikevert tejföllel és reszelt sajttal megszórom. Erre, vékonyra szeletelt, bevagdosott szalonnát teszek. Előmelegített sütőben, kb. egy óra alatt (amíg a krumplink kellően átpuhul), készre sütjük. Hordós káposztával tálalva, mennyei, laktató vacsora.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4