Receptek Főételek Tészta Tepsis karfiol
Hozzávalók
1 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest friss tojás
2 kanál liszt
2 dl tej
2 dl tejföl
5 dkg vaj
1 csokor újhagyma (szárával)
1 csokor petrezselyemzöld
1 mk fehérbors (törött)
3 dl paradicsompüré
1 tk pirospaprika
10 dkg füstölt sajt
80 dkg karfiol
1 kh borókabogyó (őrölt)
Leírás
A karfiolt gondosan megtisztítom és kis rózsáira szedem. A vajat habzásig hevítem a liszttel, majd a melegített tejjel felöntve, folytonos keverés közben, sűrűre főzöm. Ezután belekeverem a pirospaprikát és az összes fűszert, valamint a megtisztított, nagyon vékony karikákra vágott zöldhagymát, zöldjével együtt. Végül a reszelt sajtot is beleteszem. Hagyom langyosra hűlni, végül simára keverem, a nyers tojásokkal. A paradicsompürét megpirítom olajon, a fűszerekkel és kevés vízzel kiforralom. A nyers karfiolrózsákat lapos, tűzálló tálba, vagy tepsibe terítem és a sajtos-tojásos keveréket úgy öntöm rá, hogy az lehetőleg elfedje az összes karfiolt. Erre ráöntöm a paradicsom mártást. Az edényt beborítom alufóliával, a karfiolt az előmelegített, forró sütőben, harminc percig párolom, végül a fedelét levéve, pirosra pirítom. Kockákra vágva tálalom.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4