Receptek Előételek Hideg előételek Tepertőkrémes kenyér

Hozzávalók

2 mk tengeri só
50 dkg finomliszt
3 dl víz
½ kanál kristálycukor
dkg élesztő
1 kanál zsír
1 kanál őrölt pirospaprika
1 kk fűszersó
20 dkg tepertő

Leírás

A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból és az ízesítőkből, kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben szoktam, megkímél a dagasztástól.) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Ezután hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. Végül megsütjük, és megesszük. Tepertőkrém: A tepertőt ledaráljuk, aztán zsírral és sóval kikeverjük. (Ne legyen túl zsíros.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4