Receptek Előételek Hideg előételek Tepertőkrémes kenyér

Hozzávalók

2 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

50 dkg liszt

3 dl víz

½ kanál cukor

2,5 dkg élesztő

1 kanál zsír

1 kanál pirospaprika

1 kk fűszerkeverék

20 dkg tepertő

Leírás

A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból és az ízesítőkből, kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben szoktam, megkímél a dagasztástól.) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Ezután hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. Végül megsütjük, és megesszük. Tepertőkrém: A tepertőt ledaráljuk, aztán zsírral és sóval kikeverjük. (Ne legyen túl zsíros.)

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4