Receptek Előételek Hideg előételek Tepertőkrémes kenyér
Hozzávalók
2 mk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
50 dkg liszt
3 dl víz
½ kanál cukor
2,5 dkg élesztő
1 kanál zsír
1 kanál pirospaprika
1 kk fűszerkeverék
20 dkg tepertő
Leírás
A lisztből, a vízből, az élesztőből, a zsírból és az ízesítőkből, kelt tésztát készítünk. (Én kenyérsütőben szoktam, megkímél a dagasztástól.) Kelesztjük, majd kinyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrém harmadával. Ezután hajtogatjuk, mint a levelet. A kelesztést és a kenést még kétszer megismételjük. Az utolsó kelesztés után megformázzuk, és kiolajozott tepsibe tesszük. Végül megsütjük, és megesszük. Tepertőkrém: A tepertőt ledaráljuk, aztán zsírral és sóval kikeverjük. (Ne legyen túl zsíros.)
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4