Receptek Gyerekmenü Főételek Tejszínes szilvaleves

Hozzávalók

1 kanál liszt

2 kanál cukor

1 dl tejszín

3 szem szegfűszeg (összetört)

5 dkg darált dió

50 dkg szilva

Leírás

A szilvát megmosom, kimagozom és 6 dl vízzel felöntöm. Beleteszem a szegfűszeget és a sót. Felforralom, közben a lisztet simára keverem a tejszínnel.  2 percnyi főzés után beleöntöm a lisztes tejszínt meg a cukrot, és folytonosan kevergetve kiforralom. Ezután hozzáadom a darált diót, éppen csak egyet forralok rajta, majd ha kihűlt, a hűtőszekrényben lehűtöm. Tálaláskor előhűtött csészékbe öntöm a hideg levest.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4