Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes-gombás csirkemell falatok
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 dl tejszín
½ fej hagyma
½ kg csirkemell
20 dkg gomba
1 csipet ételízesítő
2 kanál átszitált liszt
Leírás
Először is fél kiló csirkemellet vékony csíkokra vágok, megfűszerezem ízlés szerint. Lehet szárnyas fűszerrel, vagy ételízesítővel, vagy simán só, bors. Félretéve kicsit állni hagyom. 20 dkg gombát megpucolok, kissé vastagabbra vágom. Olajon, az apróra vágott fél hagymát, üvegesre párolom. Ezután beleteszem a húst, mindkét oldalát megkérgesítem. Ha az olaj alatta kitisztult, beleteszem a gombát, és egy kis vizet, majd hagyom még párolni. Utána 2 dl 20 %-os tejszínt hozzáöntök. Szükség szerint, kis liszttel megszórom, ha esetleg túl folyós lenne. Ízesítem, ha kell még, fűszersóval, esetleg só, bors. Miután jól összeforrt, a tűzről levéve, spagettivel tálalom.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4