Receptek Főételek Húsos ételek Tejszínes csirkés tészta spenóttal és aszalt paradicsommal

Hozzávalók

1 csomag tagliatelle
1 darab csirkemell
20 dkg szárított paradicsom
20 dkg parmezán
150 ml tejszín
10 g vaj
2 gerezd fokhagyma
2 marék friss spenót
1 csipet
1 csipet cayenne bors
2 kanál olívaolaj

Elkészítés

1

A tésztát főzzük meg a csomagoláson található használati utasítás szerint. Amikor elkészült szűrjük le és tegyük félre felhasználásig.

2

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd dobjuk rá a kockákra vágott csirkét, fűszerezzük sóval és borssal, és süssük addig, míg a hús szép ropogós kérget nem kap. Fontos, hogy a húst csak akkor tegyük a serpenyőbe, ha az olaj már forró. Ekkor a csirkén képződő kéreg megakadályozza, hogy sütés közben „levet eresszen” a hús és kiszáradjon.

3

Ha a hús megsült, szedjük ki és tegyük félre egy tányérra, míg elkészítjük a tejszínes öntetet hozzá.

4

A serpenyőben, amiben a hús sült, öntsünk még egy kicsi olajat, majd pirítsuk meg az apróra vágott fokhagymát rajta. Öntsük hozzá a tejszínt és szórjuk bele a reszelt parmezán felét végül pedig sózzuk és borsozzuk. Közepes fokozaton gyakran kevergetve főzzük kb. 5-7 percig, amíg a szósz kissé besűrűsödik. Adjuk hozzá a spenótot, a szárított paradicsomot, és lassú tűzön további 5 percig főzzük, míg a spenót megpuhul. A végén tegyük hozzá a korábban megsütött csirkét és a kifőzött tésztát és alaposan keverjük össze.

5

Tálaláskor szórjunk rá bőségesen reszelt parmezánt és ízlés szerint frissen őrölt borsot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4