Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A hozzávalókat, a kenyérsütő üstjébe öntöm. Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkára teszem és 4 részre vágom. Minden darabot, hosszú, keskeny csíkra nyújtok (olyan szélességűre, amilyen széles formában sütni kívánom), majd szorosan összefonva, feltekerem őket. A tésztacsavarokat, egy kivajazott formába teszem, egymás mellé, majd langyos helyen, letakarva, jó 40-50 percet tovább kelesztem. Miután szép nagyra megnőtt a kalács, lekenem tojássárgája-tej keverékkel és kb. 175 fokos sütőben, légkeveréssel, 40-50 perc alatt, jó barnára sütöm.