Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös zöldborsófőzelék

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

4 kanál liszt

1,5 dl tejföl

1 fej vöröshagyma

4 dkg vaj

1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 csokor petrezselyem

1 kg zöldborsó

1 darab zöldségleves

Leírás

Az olvasztott vajon megfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a zöldborsót. Felmelegítjük, majd kevergetve, közepes tűzön, 4-5 percig tovább pároljuk. Megszórjuk liszttel, és jól elkeverjük, hogy ne legyen csomós. Felöntjük annyi zöldséglevessel, hogy jó kétujjnyira ellepje. Felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, amíg a borsó megpuhul. Közben sóval, borssal, aprított petrezselyemmel ízesítjük. Mielőtt a levennénk a tűzről, belekeverjük az egy merőkanálnyi forró zöldséglevessel simára kevert tejfölt. Most már nem főzzük tovább. Forrón tálaljuk, és megszórjuk kevés aprított petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4