Hozzávalók
1 dkg Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
3 dkg finomliszt
1,5 dl tejföl
2 darab zsemle
1 kh Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors (törött)
3 dkg zsír
1 kanál petrezselyem
35 dkg zeller
25 dkg csont
Leírás
Szép, sima zellergumót szerzünk be. A belső szívleveleket a gumón hagyjuk és felhasználjuk a leveshez. A csontot, hideg vízzel felöntve, kb. 1,5 óráig forraljuk, majd megsózzuk. A zellert, hámozás előtt megmossuk, majd meghámozzuk és 6 mm-es kis kockákra vágjuk. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a feldarabolt zellert és annyi forrásban lévő vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Lefedve pároljuk, amíg a víz elpárolog. Ekkor, hozzákeverjük a finomra vágott zöldpetrezselymet, áthevítjük vele, rászórjuk a lisztet, majd jól elkeverjük. A lángról lehúzva, először egy kevés csontlevet öntünk rá, ezzel simára keverjük és úgy adjuk a megszűrt csontléhez. Forrástól számítva, 6-8 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejet és a törött borsot. Betétként, 2 darab zsemléből készült, pirított kockával tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4