Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 dl Tesco Finest szicíliai extra szűz olívaolaj
10 dkg vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
10 dkg reszelt parmezán
1 fej hagyma
1 pohár 20%-os tejföl
1 dl fehérbor
1 csokor snidling
4 dl húslé
30 dkg rizottórizs
2 gerezd áttört fokhagyma
Leírás
A vaj felét és az olívaolajat hevítsd fel, a felaprított hagymát, a fokhagymát és a lereszelt zellert dinszteld meg. Szórd bele a jó minőségű rizottórizst, 1-2 percig keverd. Akkor jó, ha már pattog és kissé elsápadnak a szemek. Most következik a bor. Adj hozzá egy kis merőkanálnyi, forró zöldség alaplét és kevergesd, amíg beissza a rizs. Jöhet a következő kanál alaplé, majd tovább, kanalanként a többi, amíg megpuhulnak a szemek. Keverj hozzá még egy-két kanál vajat és a parmezánt is, így kapod meg azt a rizottóalapot, amelyet aztán kedved szerint dúsíthatsz tovább. Tejföllel alaposan elkeverjük és finomra vágott snidlinggel tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4