Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös kaporszósz

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál margarin
1 pohár tejföl (20%-os)
2 kanál rétesliszt
1 csipet ételízesítő
1 csokor friss kapor

Leírás

Margarinon a rétes lisztet megpirítottam, amikor színesedni kezdett, rátettem a kaprot. Ezzel is pirítottam néhány másodpercig, majd felöntöttem 6 dl vízzel. Beletettem az ételízesítőt és addig főztem, míg szépen besűrűsödött. Hozzáraktam a kis pohár tejfölt is, azzal is jól kiforraltam és máris elkészült a finom tejfölös kaporszószom. Nagyon finom főtt vagy sült húsokhoz, de én magában, vagy egyszerű tükörtojással (buggyantott tojással) is nagyon szeretem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4