Receptek Gyerekmenü Főételek Tejfölös gomba mártás
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 fej hagyma
5 dkg zsír
2 dl 20%-os tejföl
60 dkg gomba
2 dl csontlé
5 dkg átszitált liszt
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
Leírás
A gombát megtisztítjuk és hideg vízben jól megmossuk, majd szitára tesszük és lecsurgatjuk. A hagymát és a megmosott zöldpetrezselymet apróra vágjuk. Felhevítjük a zsírt, a hagymát félig megpirítjuk benne, hozzáadjuk a szeletekre vágott gombát és az apróra összevágott zöldpetrezselymet. 4-5 percig, fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpirul. Ekkor meghintjük liszttel és felengedjük a csontlével. Sóval, törött borssal ízesítjük és simára elkeverjük. 10 percig főzzük, majd hozzáadjuk a tejfölt, ezzel még egyszer felforraljuk és így tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4