Receptek Főételek Húsos ételek Tejfölös csirkepörkölt

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 l víz
4 dl tejföl
2 darab paradicsom
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab zöldpaprika
1 darab csirkecomb (feldarabolva)
2 kanál őrölt pirospaprika
1 kanál ételízesítő

Leírás

A hagymát pirítsd meg az olajon, majd add hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot. Mikor összedinsztelődött, szórd hozzá a pirospaprikát, és rögtön forgasd bele a csirkehúst. Öt perc elteltével, öntsd fel vízzel, majd mehet bele a só és az ételízesítő. Egy órán keresztül főzd, fedő alatt, lassú tűzön. Mikor kész, a tejfölt keverd ki egy kis szafttal, és így add hozzá a pörkölthöz, lassan kevergetve. Párolt rizs, vagy tésztaköret a legmegfelelőbb hozzá. A hideg uborkasaláta, nagyon kellemes mellé.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4