Receptek Levesek Tárkonyos pulykaraguleves

Hozzávalók

6 dkg liszt

1 fej vöröshagyma

1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

2 dl tejszín

1 kanál citromlé

1 csipet petrezselyem

20 dkg vegyes zöldség

1 cikk zeller

10 dkg gomba

1 kanál tárkonyecet

40 dkg pulykahús (pulykamellfilé)

1 l alaplé (csontlé leveskockából is lehet)

Leírás

A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon, aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát. Kockákra vágjuk őket és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból, a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk (ha kell), utána ízesítjük. A tárkony-ecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, tejszínnel dúsítjuk és jó forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4