Receptek Levesek Tárkonyos pulykaraguleves
Hozzávalók
6 dkg liszt
1 fej vöröshagyma
1 dl Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
2 dl tejszín
1 kanál citromlé
1 csipet petrezselyem
20 dkg vegyes zöldség
1 cikk zeller
10 dkg gomba
1 kanál tárkonyecet
40 dkg pulykahús (pulykamellfilé)
1 l alaplé (csontlé leveskockából is lehet)
Leírás
A pulykahúst kockára vágjuk, a hagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, majd a fele olajon, aranysárgára pirítjuk. Rátesszük a pulykahúst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a vágott petrezselyemmel és tárkonylevéllel, majd kevés csontlével felengedjük. Közben megtisztítjuk a zöldséget, a zellert, a gombát. Kockákra vágjuk őket és a húshoz adjuk. Lassan pároljuk, majd a csontlével felengedjük. A maradék olajból, a liszttel világos rántást készítünk, ezzel sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk (ha kell), utána ízesítjük. A tárkony-ecettel és egy kevés citromlével savanyítjuk, tejszínnel dúsítjuk és jó forrón tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4