Receptek Levesek Tárkonyos libanyak leves

Hozzávalók

1 kanál tengeri só
1 kanál finomliszt
dl víz
3 dl tejföl
3 gerezd fokhagyma
2 fej vöröshagyma
15 dkg vaj
2 darab citrom
1 csipet őrölt fekete bors
2 szál sárgarépa
3 darab narancs
1 kanál szárított tárkony
1 szál fehérrépa
30 dkg csirkezúza
1 kg egész liba (libanyak)

Leírás

A libanyakat 3-5 cm vastagon feldarabolom, vagy megkérem a hentest, csinálja meg nekem. Ezután a hagymát felaprítom, majd a fehér- és sárgarépát karikára vágom. Felteszem a fazékba a 15 dkg vajat, majd miután jól felhabzik, beleteszem a nyakat és zúzát és fehéredésig pirítom őket. Ha szép fehér minden benne, akkor hozzáteszem a hagymát. Mindenképpen a hús pirítása után tegyük bele a hagymát, mert különben megég, míg a hús pirul. Ezután szép sorban, mindent beleteszek a fazékba. Sárgarépa, fehérrépa, 3 narancs leve, 2 citrom leve, majd a liszt, a tárkony és a só. Kicsit összepirítom a hozzávalókat, végül a tejfölt is ráöntöm. Ezután felöntöm, 2.5 liter sima vízzel. Másfél óra, lassú tűzön és megfő szépen benne minden.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4