Hozzávalók
1 kanál finomliszt
1 csipet cukor
1 fej vöröshagyma
1 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 szál sárgarépa
2 dl tejszín
1 csomag petrezselyemzöld
1 kanál tárkony
1 szál fehérrépa
20 dkg halfile
2 darab halászlé kocka
50 dkg ponty ikra
Leírás
A zöldséget megtisztítjuk, a vöröshagymát meghámozzuk és finomra vágjuk. A petrezselyemzöldet apróra metéljük. A halat és halbelsőséget feldaraboljuk, megmossuk és lecsöpögtetjük. Leveses fazékban, a felforrósított olajon megfonnyasztjuk a hagymát, majd a vékony csíkokra vágott zöldséget, néhány percig pirítjuk rajta. Ezután a halikrát és haltejet rátesszük és bő 1 liter vízzel felöntjük. Beletesszük a halászlékockákat és a tárkonyt, valamint a petrezselyemzöld felét. Kis lángon, 20 percig főzzük. Közben a tejszínt, a megmaradt tárkonyt és a petrezselyemzöldet a liszttel és 1/2 dl vízzel simára keverjük, majd a forrásban lévő levesbe csorgatjuk. Folytonosan kevergetve, 5 percig forraljuk, végül kevés sóval és cukorral ízesítjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4