Receptek Levesek Tárkonyos-citromos pulykaleves

Hozzávalók

1 kk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

1 kanál liszt

1 fej vöröshagyma

4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj

½ darab citrom leve

2 darab sárgarépa

½ mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

1 kanál Tesco Finest dijoni mustár fehérborral

1 kk tárkony

1 darab babérlevél

30 dkg gomba

30 dkg zöldborsó

2 dl főzőtejszín

1 kg pulykacomb

Leírás

A combot lebőrözzük, kicsontozzuk, a húsát 1 centis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk, majd lábasban, az olajon, közepes lángon, kevergetve, kb. 2 perc alatt megfonnyasztjuk. A húst rádobjuk, kevergetve, kb. 3 perc alatt, fehéredésig sütjük. A babérlevelet hozzáadjuk, megsózzuk, megborsozzuk. Egy kevés vizet öntünk alá, és lefedve, kb. 30 percig pároljuk. Ezalatt a répát meg a gombát megtisztítjuk, az előbbit 1 centis kockákra, az utóbbit szeletekre vágjuk. Mindkettőt a pulykához adjuk, 4-5 percig pároljuk, majd kb. 1,2 liter vízzel felöntjük. Nagy lángon fölforraljuk, majd 5 percig, kis lángon főzzük. A zöldborsóval gazdagítjuk. A tejszínt a liszttel, a citrom levével, meg a mustárral jól összekeverjük. A levest ezzel sűrítjük. 2 percnyi főzés után, a finomra vágott tárkonnyal fűszerezzük. Ha kell, utánasózunk, borsozunk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4