Receptek Levesek Tárkonyos borjúraguleves
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
1 kanál liszt
1 kk tejföl
1 fej vöröshagyma
4 kanál Tesco Finest hidegen sajtolt repcemag étolaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
2 szál sárgarépa
2 darab citrom
1 kk tárkony (levél)
1 csokor petrezselyem
50 dkg borjúhús (comb)
20 dkg tészta (főtt csigatészta)
10 dkg zöldborsó
2 szál fehérrépa
Leírás
A felforrósított olajba, beleszórjuk az apróra vágott vöröshagymát és világosbarnára pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára feldarabolt borjúcombot és fehéredésig sütjük. Sóval, borssal ízesítjük és feleresztjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Fedővel letakarva, félpuhára pároljuk. Ezután tesszük bele a zöldségeket és a borsót is, majd annyi vizet öntünk rá, hogy négy ujjnyira ellepje. Amikor felforrt, akkor ízesítjük a sóval, borssal, tárkonylevéllel és aprított petrezselyemmel. Fedő nélkül, lassú tűzön, majdnem készre főzzük. A lisztet a tejföllel és kevés hideg vízzel simára keverjük és egy merőkanálnyi forró levest adunk hozzá, majd lassan kevergetve beleöntjük a levesbe, nehogy csomós legyen. Ha felforrt, a tűzről levéve, az egyik citrom levével savanykásra ízesítjük. Tálaláskor, a forró levest tányérokba merjük, szeletelt citrommal és petrezselyemmel díszítjük. Jó étvágyat!
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4