Hozzávalók

3 darab tojás
1 dl tej
1 késhegynyi sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
10 dkg vaj
3 kanál kakaópor
15 dkg porcukor
3 kanál baracklekvár
1 üveg meggybefőtt
30 dkg finomliszt
1 kanál citrom

Leírás

A porcukrot a tojásokkal elkeverjük, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, a lekvárt, a tejet, a citromhéjat és a vaníliás cukrot. Mindezt alaposan kikeverjük, majd apránként adagoljuk hozzá a sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral kibélelünk egy tepsit, és hézagosan belekanalazzuk a massza felét. A másik felében pedig jól elkeverjük a kakaóport, majd azt is a tepsibe kanalazzuk, az üresen hagyott helyekre. Rászórjuk az apróra vágott meggyszemeket. 200 fokos sütőben, lassan megsütjük. Kihűlt állapotában a tésztát két lapra vágjuk, és lekvárral megtöltjük. Tetejét porcukorral meghinthetjük, de nem szükséges, így is elég édes.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4