Hozzávalók

1 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 dl tej
2 darab tojás
10 dkg vöröshagyma
2 dkg élesztő
5 cl száraz fehérbor

Leírás

A lisztből, a tojással és egy tojássárgájával, a zsírral, a borral és a tejben oldott élesztővel, rétestészta keménységű tésztát gyúrunk. Nagyon jól kidolgozzuk, majd vékonyra kinyújtjuk. Egyenletesen ráhintjük az apróra vágott hagymát, és a tésztát összehajtva, fél órát, hűvös helyen pihentetjük. A hajtogatást háromszor ismételjük, közben a tésztát mindig 10-15 percig pihentetjük. Végezetül ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, majd langyos helyre téve, kelni hagyjuk. Tojássárgájával megkenjük, megszórjuk sajttal, és forró sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4