Receptek Főételek Tészta Szupergyors Kung Pao csirke
Hozzávalók
500 g csirkemellfilé
A húspáchoz:
60 ml víz
1 tk
1 darab tojás
60 g étkezési kukoricakeményítő
2 kanál olaj
A páchoz:
1 kanál ecet
3 tk szójaszósz
80 ml víz
Továbbá:
3 kanál olaj
1 darab piros paprika
1 darab cukkini
1 adag chili
2 fej mogyoróhagyma
1 kanál szárított gyömbér
1 kanál szárított fokhagyma
1 kanál pirospaprika
1 kanál szezámolaj
2 tk mogyoróvaj
1 kanál étkezési kukoricakeményítő
Elkészítés
1
Vágjuk kockákra a csirkemellet és jól forgassuk be a vízből, sóból, tojásból, kukoricakeményítőből és olajból álló pácba. Hagyjuk állni legalább egy órán át.
2
Egy tálban keverjük össze az ecetet, szójaszószt és a vizet.
3
A forró serpenyőbe öntsünk 2 evőkanál olajat és a adjuk hozzá a pácolt csirkét. Magas hőmérsékleten, állandó keverést mellett süssük meg hirtelen a csirkét.
4
Vegyük ki a csirkét a serpenyőből, adjunk hozzá egy kanál olajat, a paprikát és a cukkinit.
5
Süssük a zöldségeket 2 percig, majd vegyük ki a zöldségeket is a serpenyőből. Adjunk hozzá olajat és a chilit, melegítsük fel. Adjuk hozzá a hagymát, a mogyoróvajat, a gyömbért, egy kis paprikát és a szezámolajat.
6
Alig néhány másodperc után öntsük hozzá az ecet, szójaszósz és víz keverékét. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a keményítős vizet is. Állandó kavargatás mellett forraljuk fel.
7
Tegyük a serpenyőbe a csirkét és a zöldségeket, rottyantsuk össze.
8
Főtt rizzsel tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4