Receptek Desszertek Sütést igénylő Sztrapacska juhtúróval
Hozzávalók
2 tk Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 darab Tesco Finest friss tojás
45 dkg liszt
2 doboz tejföl
1 kg burgonya
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
20 dkg szalonna (füstölt)
35 dkg juhtúró
Leírás
A szalonnát apró kockákra vágom és ropogósra kisütöm. Félreteszem. Egy nagy fazékba vizet teszek fel forrni és megsózom. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és kis lyukú reszelőn lereszeljük. Időnként a lisztből rászórunk, hogy ne barnuljon meg a burgonya. Utána a krumplireszeléket és a lisztet összekeverjük (a liszt mennyisége függ a burgonya vizességétől!). Hozzáadunk két evőkanál zsírt abból, ami kisült a szalonnából, valamint a két tojást és sót. Ha túl híg a massza, adjunk hozzá még kevés lisztet. Ha felforrt a víz, kanállal galuskákat szaggatunk bele a masszából. A vízbe hullott galuskát óvatosan keverjük meg nehogy letapadjon az edény aljára (vagy éppen egymáshoz). Amikor a galuska feljön a víz tetejére, még főzzük 5-6 percig közepes lángon. Amíg fő, kenjünk ki egy tepsit a szalonnából kisült zsírrral és gyújtsuk be a sütőt, állítsuk 200 °C-ra, hogy bemelegedjen, mire beraknánk az ételt. Ha megfőtt, leszűrjük a galuskát és a tepsibe borítjuk. Nyakon öntjük tejföllel és rászórjuk az összemorzsolt juhtúrót és a szalonnát. A tepsit annyi időre tesszük a sütőbe hogy a túró megpókhálósodjon. ( 5-10 perc) Tálalásig lefedjük, nehogy kiszáradjon.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4